Photo © George Terzis

SUPER / WORKSHOP με την Χριστίνα Μερτζάνη στην Αθήνα

(6 και 7 Ιανουαρίου 2024)

Η Χριστίνα Μερτζάνη έρχεται για ένα δυναμικό 2ήμερο σεμινάριο στην Αθήνα στον ΧοροΧρόνο.

 

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 6 και 7 Ιανουαρίου (16.00 – 19.00) / 6 ώρες σύνολο.

Που: ΧοροΧρόνος, Ορφέως 76, 11855 Βοτανικός, Αθήνα.

Επένδυση στον εαυτό σου: 50 ευρώ (για σπουδαστές χορού ειδική τιμή 35 ευρώ)

Επίπεδο: Προχωρημένο.

*Περιορισμένες θέσεις!!!

Για εγγραφές και πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ΧοροΧρόνο.
*Απαραίτητη η πληρωμή έως 2 Ιανουαρίου στον ΧοροΧρόνο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3460899
e-mail: horohronosdance@yahoo.gr
Διεύθυνση: Ορφέως 76, 11855 Βοτανικός, Αθήνα.

 

SUPER / WORKSHOP

Αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε, να αναπτύξετε και να φέρετε στην επιφάνεια τις σούπερ δεξιότητές σας, τόσο ως άτομο όσο και ως ομάδα. Ποιες είναι οι προσωπικές μου σούπερ δεξιότητες; Πώς μπορώ να τις ανακαλύψω; Πώς τις φέρνω στην επιφάνεια; Πώς επικοινωνώ με άλλους σούπερ χορευτές που έχουν σούπερ δεξιότητες; Το SUPER / WORKSHOP χρησιμοποιεί τεχνικές σύγχρονου χορού συγχωνευμένες με το δικό μου προσωπικό στυλ, όπως ακροβατικά, hip hop, break dance, yoga, pilates και πολεμικές τέχνες καθώς και αυτοσχεδιασμό. Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ζέσταμα, φέρνοντας επίγνωση στο σώμα μας μέσω τεχνικών αναπνοής, ασκήσεων ενδυνάμωσης καθώς και διατάσεων για να προετοιμαστούμε όχι μόνο για να είμαστε σούπερ, αλλά για να φτάσουμε στα σούπερ όρια και πέρα από αυτά! Θα δουλέψουμε σε πολλαπλά σωματικά επίπεδα, τα οποία θα προετοιμάσουν το σώμα μας και θα οξύνουν το μυαλό μας για να αλλάξουμε γρήγορα κατεύθυνση ή/και επίπεδο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Θα εξερευνήσουμε όλες τις σούπερ δυνατότητές σας όσον αφορά την αντοχή, την ευλυγισία, την εγρήγορση και την επίγνωση, ώστε να παραχθεί ένα καλό αποτέλεσμα τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη συνύπαρξη της ομάδας μας. Όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε τις προοπτικές και το κινητικό μας στυλ εξερευνώντας διαφορετικά τρόπους, μεθόδους και νέες προσεγγίσεις. Με σεβασμό θα παρατηρήσουμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω σωματικά και πνευματικά και θα σκάψουμε βαθιά για να βρούμε την αυτοπεποίθηση να πιστέψουμε στον εαυτό μας και εγώ θα είμαι μαζί σας – κοντά σας σε κάθε σας κίνηση. Ας μεταμορφώσουμε τον υπάρχοντα εαυτό μας και ας γίνουμε σούπερ εκδοχή μας!

 

Χριστίνα Μερτζάνη / Σύντομο Βιογραφικό

Η Χριστίνα Μερτζάνη αποφοίτησε ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού το 2004 από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με 19 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του σύγχρονου χορού, έχει συνεργαστεί στην Ευρώπη, Ασία, Καναδά και Ινδία σε Ομάδες χορού, Κρατικά θέατρα, Πανεπιστήμια, Επαγγελματικές σχολές χορού και στούντιο δίνοντας masterclasses και εντατικά σεμινάρια/ μαθήματα.
Μερικά από τα μέρη που έχει χορογραφήσει και διδάξει είναι η Sasha Waltz & Guests, η Ακαδημία του Πεκίνου, η Ακαδημία του Χονγκ Κονγκ, το Πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λιντς της Αυστρίας, η ομάδα cie.toula Limnaios, το Κρατικό θέατρο Osnabrück, το Κρατικό θέατρο της Δρέσδης, το Κρατικό θέατρο του Kassel, το Κρατικό θέατρο Heidelberg, Tanzbüro Basel, το Κρατικό θέατρο St. Gallen, το Κρατικό θέατρο Bern, Nachschub, HJS Profitraining Amsterdam, Marameo, SOZO visions in motion, το Κρατικό θέατρο Linz, το Κρατικό θέατρο Bielefeld, το Κρατικό θέατρο Braunschweig, b12 festival, one small step festival, AKBANK Sanat Istanbul, step+ festival Μακάο κ.α
Στην Ελλάδα έχει χορέψει με τους Στέλλα Ζάννου, Κωνσταντίνο Μίχο, Αποστολία Παπαδαμάκη, Πατρίτσια Απέργη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Μαρία Γοργία, Σοφία Σπυράτου, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης χορέψει χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Mark Morris και Martha Graham.
Το “Χωρίς Ίχνος” (without trace), η πρώτη βιντεοσκοπημένη χορογραφία, της Χριστίνας τιμήθηκε με βραβείο από το British Council το 2014. Έκτοτε η Χριστίνα χορογραφεί, χορεύει και διδάσκει διεθνώς.
Η Χριστίνα έχει παρουσιάσει δουλειές της όπως “metamorfosis”, ”inside”, “mix-up”, “cube”, “alternative bodies”,“stheno”, “run away”, “Μινώταυρος”, beyond illusion, και χορογραφημένα βίντεο όπως τα “entanglement”, “reborn temptation” και “60 pulses” σε περισσότερες από 30 χώρες.
Για δύο χρόνια (2017-2018) υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Anton Bruckner στο Linz στην Austria.
Το 2018 και 2019 χόρεψε για τον Γερμανό χορογράφο Johannes Wieland και τον Βέλγο Χορογράφο Helder Seabra στο Κρατικό Θέατρο Κάσσελ της Γερμανίας.
Υπήρξε ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “ένα μικρό βήμα ” στην Κέρκυρα για 9 χρόνια (2010-2018), μαζί με τον Ευάγγελο Πουλίνα.
Από το 2020 έως σήμερα είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Danceworks Berlin.

Τον Μάιο του 2021 έλαβε χρηματοδότηση για το ερευνητικό πρόγραμμα του μεντορινγκ απο το distanz solo στο Βερολίνο που σκοπό έχει να βοηθήσει την νέα γενιά χορευτών.

Photo © George Terzis