Photo © Gasialis

Τεχνική Σύγχρονου Χορού και πρόγραμμα Mentoring στην Αθήνα

Διήμερο σεμινάριο στην Αθήνα.

(4 – 5 Σεπτεμβρίου 2021)

Α μέρος / Mentoring για χορευτές 18.00 – 20.00 Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Σεπτεμβρίου.
Β μέρος / Τεχνική Σύγχρονου Χορού (προχωρημένο) 20.15 – 22.15 Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

 

Α μέρος Σεμιναρίου / Mentoring

Λίγα λόγια για το Mentoring

“Έχω γίνει η μέντορας που χρειαζόμουν όταν σπούδαζα χορό.” Christina Mertzani.

Το Mentoring έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει χορευτές, καλλιτέχνες, μαθητές να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο κύριος στόχος είναι ο κάθε συμμετέχοντας να “ξεκλειδώσει” την γνώση η οποία μπορεί να δείξει τον τρόπο στην έρευνα για την αναζήτηση νέων τρόπων για τη επίτευξη των στόχων μας. Η Χριστίνα στο Mentoring μοιράζεται απλόχερα την εμπειρία της από όλους τους “ρόλους” που είχε και έχει τα τελευταία 18 χρόνια στον τομέα του χορού ως χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού, μαθήτρια και καλλιτεχνική διευθυντρια, με σκοπό να δώσει φως σε διαφορετικές πλευρές στο κάθε θέμα. Πιστεύει πως η γνωση σε συνδυασμό με το προσωπικό παθος για τον χορό, μπορούν να βοηθήσουν στην απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς, κάνοντας το “ανέφικτο” εφικτό.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στις ακροάσεις και την διαχείρισή τους.

-Τεχνικές για την διαχείριση του αγχους μας πριν και κατά την διάρκεια εξετάσεων/ ακροάσεων/ διαγωνισμών.
-Πως να προβάλουμε τον εαυτό μας στο μέγιστο σεβομενοι τους άλλους χορευτές.
-Πως να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να βρούμε τις απεριόριστες δυνατότητές- ταλέντα μας.
-Χρόνος για ερωτήσεις

Το Mentoring απευθύνεται σε:

Χορευτές που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές χορού, σε σπουδαστές χορού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις ακροάσεις/ εξετάσεις/ διαγωνισμούς ή στα μαθήματα χορού και θέλουν να σταθούν με επιτυχία απέναντι στους δασκάλους/ κριτές/ χορογράφους και τους συγχορευτές τους, και κυρίως προς τον εαυτό τους, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτες/ δασκάλους/ χορού που θέλουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους.

 

Β μέρος Σεμιναρίου / Τεχνική Σύγχρονου χορού.

Λίγα λόγια για την Τεχνική Σύγχρονου Χορού:

Το ύφος του σεμιναρίου της Χριστίνας Μερτζάνη έχει ως βάση τον σύγχρονο χορό και την προσωπική της κίνηση. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα από διαφορετικές τεχνικές, όπως ακροβατικά, hip hop, break dance, yoga, pilates, πολεμικές τέχνες και είναι ανοιχτή σε νέες εμπνεύσεις.

Με πάνω από 18 χρόνια διδασκαλίας την ενδιαφέρει ο χορευτής σαν ολότητα. Ενθαρρύνει τους χορευτές να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, και είναι παρόν σε κάθε τους κίνηση οδηγώντας τους στα όριά τους. Δουλεύει αναλυτικά, με σεβασμό, διακρίνοντας τα όρια ασφαλείας που θέτει το σώμα (ή ο νους για το σώμα) σπρώχνοντάς τα διαρκώς και φτάνοντας πιο πέρα από τις προσδοκίες τους.
Μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκει στις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης ανακαλύπτοντας νέους τρόπους που μπορούν να την μεταμορφώσουν και να δώσουν έξτρα ιδέες στην έρευνα της κίνησης.
Το ζέσταμα είναι η βάση της, ο πυρήνας. Είναι εκεί που ξεκινάει το σώμα να θυμάται τον λόγο ύπαρξής του. Είναι εκεί που το μυαλό χορεύει, συγκεντρώνεται το σώμα, αναπνέει, δυναμώνει, διατείνεται, διευρύνεται σαν ένα, όλη η ύπαρξη του χορευτή.

Χρησιμοποιεί όλα τα επίπεδα (χαμηλό, μεσαίο, όρθιο, αέρα) έτσι ώστε να μπορεί το σώμα και το μυαλό, να είναι έτοιμα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή επίπεδα και κατευθύνσεις στον χώρο και να γευτούν όλες τους τις δυνατότητες σε αντοχή, ελαστικότητα, παρατηρητικότητα, εγρήγορση και να συνυπάρξουν με την ομάδα για ένα καλύτερο ατομικό και ομαδικό αποτέλεσμα.

Απευθύνεται σε:

Eπαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες με μεγάλη εμπειρία στον σύγχρονο χορό.

Πότε: 4 και 5 Σεπτεμβριου 2021.
Που: String theories/ Αθήνα (Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός).
Ωρες: 18:00 – 20:00 (Σεμινάριο / Mentoring).
20:15 – 22:15 (Σεμινάριο / Τεχνικής Σύγχρονου Χορού).
Επένδυση στον εαυτό σου: 90 ευρώ.

*Ιδανικό είναι να γίνουν και τα δύο μέρη του σεμιναρίου, ωστόσο μπορεί να γίνει και αυτόνομα τό ένα μέρος του (μόνο το Mentoring ή μόνο η Τεχνική Σύγχρονου χορού), ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χορευτή.
Επένδυση στον εαυτό σου για το ένα μέρος του σεμιναρίου: 50 ευρώ.

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid -19.

*Περιορισμένες θέσεις!!!

Για εγγραφές και πληροφορίες, στείλτε e-mail στο:
communication.freefall@gmail.com

Photo © Gasialis